Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Volvo 444 AVolvo 444 A [ Deze auto is auto te huur ]

Deze "Kattenrug" is er één van de eerste serie. Deze waren slechts in 1 kleur verkrijgbaar; zwart. De in perfecte staat verkerende 444 is de enige in Nederland in deze staat uit 1947. De originele bermlampen, de "S" van Zweden achterop en de zwarte aluminium "gangsterkaps" maken deze enig in zijn soort. Dit type auto was verder altijd voorzien van een gedeelde voor- en achterruit, bumpers uit 1 geheel, een originele buizenradio en uitklapbare richtingaanwijzers. Bijzonder zijn de spatbordspiegels die destijds niet standaard waren.


Volvo 444 ASVolvo 444 AS

Deze duifgrijze (dufgrå) 444 verkeert in volledig originele staat. De 444 AS is het luxe model van de A-serie. Dit is o.a. te zien aan de rozetten op de bumpers, de luxere grill, chroomstrips en bekleding en de zwaluw op de motorkap. Tevens was het de eerste in serie gespoten auto in een andere kleur dan zwart. Leuke accessoires zijn de originele kachel en buizenradio. Tevens zit er op het dashboard een originele elektrische sigarettenautomaat met automatische aansteker. Van deze auto zijn nog slechts enkele exemplaren in de wereld.


Volvo P445 11 M1 AmbulanceVolvo P445 11 M1 Ambulance

Een uniek stuk is deze Volvo 445; gebouwd in 1959 door Gripp Karrosserifabrik. Een 445 chassis werd verlengd, een extra deur (tov de “standaard” duett) werd gemonteerd en de auto is volledig ingericht tot ziekenwagen. De achterbank is in twee delen neerklapbaar, zodat de brancard in de auto past. De binnenkant is afgewerkt met aluminium om beschadiging te voorkomen. Aan de buitenzijde is de auto herkenbaar door de zwaailamp en extra knipperlichten op het dak, het zoeklicht op het dak en de extra antenne voor het gebruik van zenders. Op de voorbumper zijn verder extra lampen geplaatst en de auto is voorzien van sirene. Deze auto heeft vele jaren dienst gedaan in Zweden, waarna hij verkocht werd aan een vliegveld, waar hij de resterende jaren als bedrijfsambulance heeft dienstgedaan. De kilometrage van deze wagen is aantoonbaar 60.000 km. De wagen uniek, er zijn vermoedelijk nog maar enkele exemplaren overgebleven.


Volvo 544 CVolvo 544 C [ Deze auto is auto te huur ]

Deze kattenrug is een standaard uitvoering maar wel voorzien van optionele chroomstrips en originele mistlampen op de voorbumper. De auto heeft voor hij in bezit kwam van Swedish Collection slechts één eigenaar gehad en is nooit gerestaureerd. Toch verkeert de auto in absolute topstaat.


Volvo P210 DUETTVolvo P210 DUETT

Deze prachtige blauw wit gekleurde duett, een bestelwagen gebouwd op basis van de 544 “kattenrug”, is nog in bijzonder goede staat. Na een complete restauratie is deze auto teruggebracht in zijn originele conditie. Het interieur is compleet, inclusief prachtige houten bekleding van de laadbak. De achterbank is op te klappen zodat er een grote laadruimte ontstaat. De dubbele deurtjes aan de achterkant maken het eenvoudig inladen. Als optie is er een origineel bagagerek op het dak gemonteerd.


Volvo 544 F SportVolvo 544 F Sport [ Deze auto is auto te huur ]

Deze prachtige crèmewitte sportieve 544 uit 1965 is een zeer mooie kattenrug. Hij is o.a. voorzien van stenenvangers voor de koplampen en extra lampen op de Amerikaanse bumpers. Met zijn brede velgen en sterke B18 motor met dubbele Weber carburateurs is hij zeer snel, 165 km/h haalt hij makkelijk, wat erg snel is voor een auto uit die tijd.


Volvo P1800 SVolvo P1800 S [ Deze auto is auto te huur ]

Deze sportieve P1800 ziet er geweldig uit en heeft nog maar weinig kilometers gelopen. De auto is van oorsprong Amerikaans, wat te zien is aan de bumpers, de brede sierstrips en de white-walls op de banden. De auto is aan de buitenzijde opnieuw gespoten in de originele kleur en verkeert in nieuwstaat. De S-versie heeft als voordeel dat hij een iets sterkere motor waardoor de auto een droom is om in te rijden.


Volvo 164 EVolvo 164 E [ Deze auto is auto te huur ]

De statige 164 is een bijzondere en exclusieve auto met een 6 cylinder motor ,lederen bekleding en stuurbekrachtiging. De motor was de meest krachtige die Volvo ooit geproduceerd had; 175 pk. De motor is onlangs gereviseerd en loopt nu zowel op LPG als op loodvrije benzine. In 20 jaar zijn er ongeveer 214.000 164's verkocht. De versie zoals deze; met de 'bekende knik' in de bumper en opliggende deurklinken wordt door velen als mooist beschouwd


Volvo 144 De LuxeVolvo 144 De Luxe

Deze 144 is een prachtig origineel exemplaar uit Zweden. Met een volledige onderhoudshistorie en slechts 2 eigenaren is deze auto mooi compleet. De originele Zweedse verzekeringsbadges in de grille vertellen tevens een schadevrij leven. Dankzij de zorg van zijn vorige eigenaars en een kilometrage van ongeveer 2000 km per jaar is deze auto in topconditie. De DL versie is aangekleed met ruitenwissers op de koplampen, extra grote verstralers op de bumpers, een prachtige radio en nog veel meer luxe optie’s. Bijzonder is verder dat deze auto donkerblauw is, want in de jaren ’70 waren lichte en kleurige auto’s zeer populair. Dit komt echter weer wel weer terug in het interieur; mooi helblauwe bekleding.


Volvo 164Volvo 164 [ Deze auto is auto te huur ]

Deze 164 is een prachtige statige, grote auto. Deze in 1972 gebouwde auto is nog helemaal origineel. Het is een uitvoering met binnenliggende deurklinken, vier versnellingen, een sterke 6 cylinder motor en een mooi steenrood lederen interieur. De auto verkeert net als de rest van de collectie van Swedish Collection in zeer goede staat.


Volvo 1800 ES OverdriveVolvo 1800 ES Overdrive [ Deze auto is auto te huur ]

In 1971 werd er een nieuwe versie van de P1800 geïntroduceerd; de 1800 ES. Deze gestroomlijnde auto met zijn fastback profiel onderlijnde de sportieve natuur van de auto. Dit resulteerde in een grote kofferbakruimte en een bijzonder design door de grote schuine achterruit. De auto is enkele jaren geleden compleet body-off gerestaureerd waardoor de auto nu weer in perfecte staat verkeert.


Volvo 145 ExpressVolvo 145 Express [ Deze auto is auto te huur ]

Van de 145 stationwagen werd door de fabriek in Gothenburg een speciale versie gemaakt; de Express. Deze stationwagen had o.a. een verhoogd dak en werd onder meer door alle Volvo-dealers in Zweden ingezet als servicewagen. Deze prachtige auto heeft vele prijzen gewonnen op diverse concoursen in Scandinavië.


Volvo 142Volvo 142 [ Deze auto is auto te huur ]

Deze in perfecte staat verkerende witte 142 is sinds 2002 in bezit van Swedish Collection. De wagen is in 2000 compleet gerestaureerd, het merendeel van de auto is echter origineel gebleven. Erg bijzonder is de voor die tijd typerende oranje binnenbekleding en de instelbare standkachel. In het koude Zweden een absolute must. Van tevoren kan je de standkachel instellen met een klok op het dashboard waarna de kachel met een eigen benzinemotortje de auto en motor begint te verwarmen. Verder vallen de optionele koplampwissers en de enorme aluminium bumpers op.


Volvo 262 Coupe Nilsson SpecialVolvo 262 Coupe Nilsson Special

Deze prachtige 262 is een bijzonder exemplaar. Eind jaren 70 liep het 262 model in het einde van zijn productie. Volvo wilde het model wellicht langer in productie houden, in een modernere versie. Aan karrosseriefabriek Nilsson werd gevraagd een facelift model voor de 262 te bouwen. Deze in 2 kleuren blauw uitgevoerde 262 is het resultaat. Er is een moderne voor- en achterkant ingebouwd, de strips zijn –evenals het kroontje- in zwart uitgevoerd. De strips op de c-stijl zijn zelfs compleet verdwenen. Modernere velgen maken het geheel compleet.


Volvo 264 TEVolvo 264 TE [ Deze auto is auto te huur ]

Van deze bijzondere auto, de 264 TE zijn slechts weinig auto's geproduceerd. De meeste werden gekocht door regeringsleiders in de Oostbloklanden. De auto werd door Nilsson Karrosseriefabrik in Zweden verlengd. De auto heeft een krachtige V6. Achterin zit een opklapbare 3e rij waardoor de auto 7 personen kan vervoeren. Het blauw pluchen interieur verkeert in zeer goede conditie, net als de rest van de auto.


Volvo 244 GL  AutomaticVolvo 244 GL Automatic

Deze originele Nederlandse 244 is prachtig bewaard gebleven. Het typische 80-er jaren bruine interieur is eveneens in goede staat. Deze auto heeft een speciale ingekorte bumper aan de voorzijde. Dit was omdat de auto niet in de garage van de (enige) vorige eigenaar pastte. Deze heeft de standaard bumper met 6 cm ingekort zodat de auto wel in de garage pastte.


Volvo 245 TVolvo 245 T [ Deze auto is auto te huur ]

De 245 T (Transfer) is gebouwd in een serie van circa 200 stuks. De auto werd met 90 cm verlengd en er werd een 3e zitrij met opklapbankjes gemonteerd. Normaliter wordt als uitgangspunt een sedan gebruikt, maar dit is één van de weinige verlengde combi's. Deze auto's werden indertijd o.a. gebruikt als taxi. De auto heeft tegenwoordig op de plaats van de klapzitjes een op maat gebouwde bar met zeer goede audio apparatuur. Deze auto is indertijd gebruikt door de Hongaarse regering.


Volvo 244 GL Volvo 244 GL "Svart Edition"

Deze prachtige zwarte 244 vindt zijn oorsprong in de omgeving van het Zweedse Varberg, waar Swedish Collection dit mooie originele exemplaar kon bemachtigen. De 240 serie kent weinig zwarte modellen. Deze bijzondere, gelimiteerde uitvoering (alleen in Zweden verkocht als “Svart”) is speciaal voor de gelegenheid voorzien van een zwarte lak, zilverkleurige striping langs de gehele lengte van de auto, speciale lichtmetalen velgen en een grijskleurig turbo-look interieur. Daar de auto van de eerste eigenaar overgenomen is en deze altijd twee beschermhoezen over het complete interieur gedragen heeft ziet het interieur van deze auto er geweldig uit.


Volvo 265 GLE OverdriveVolvo 265 GLE Overdrive

Deze prachtige groene 265, de stationwagen met 6 cylinder motor is onder andere voorzien van Amerikaanse bumpers en koplampen. Deze grotere bumpers waren nodig om aan de strenge Amerikaanse veiligheidseisen te voldoen. De GLE uitvoering werd destijds veel in Amerika verkocht en was de meest luxueuze uitvoering die verkrijgbaar was. Van deze aparte auto zal er niet snel een tweede gevonden worden. Het is vanzelfsprekend dat deze prachtige statige wagen in absolute topstaat verkeert.


Volvo 262 CoupéVolvo 262 Coupé [ Deze auto is auto te huur ]

Deze in concoursstaat verkerende 262 Coupé is voorzien van de prachtige two-tone lak. De auto is zeer compleet en heeft o.a. een originele zeer uitgebreide radio-installatie met 8 speakers en een originele Hella standkachel. De auto heeft voor hij in de collectie werd toegevoegd slechts 1 eigenaar gehad. Hij heeft in Zweden diverse concoursen gewonnen, waaronder de eerste prijs op het jaarlijkse VROM-festival.


Volvo 262 CoupéVolvo 262 Coupé

De 262 Coupé welke zijn kroontje ontleent aan het 50-jarig jubileum van Volvo is ontworpen door Bertone. Deze in perfecte staat verkerende auto heeft lange tijd in de fabriek in Zweden gestaan, tot hij in 1992 gekocht is door een toenmalig medewerker die de standaard 6 cylinder motor heeft vervangen door een krachtige gechipte 225 pk sterke Turbo Intercooler 4 cylinder. Tevens is de auto verlaagt en zijn de remmen aangepast. De velgen zijn breder en groter dan normaal. Verder zien we een Amerikaans front (lampen en grill) die erg goed past bij de uitstraling van de auto.


Volvo 760 GLE Cabriolet Volvo 760 GLE Cabriolet "Mellberg" [ Deze auto is auto te huur ]

Deze zeer luxe en grote 760 cabriolet werd in 1983 in opdracht van Volvo Zweden door carrosseriebouwer Mellberg gebouwd. Dit prototype werd gemaakt om te kijken of het model succesvol zou kunnen zijn voor export naar Amerika. Van dit model werden er uiteindelijk slechts 2 (met de handgebouwde) exemplaren gemaakt. Deze 760 cabriolet "Mellberg" is de enige in Nederland en zeer uniek. De basis van het model is de vierdeurs sedan 760 GLE. Van de vier portieren werden er 2 gemaakt. De wielbasis is ongewijzigd gebleven. Tevens werden er diverse verstevigingen aangebracht en het vaste dak maakte plaats voor een elektrisch bedienbaar cabriodak. Om de prachtige lijn van de auto te behouden werd bij de raampartij de taillelijn van de originele 760 verhoogd. De originele BBS lichtmetalen velgen maken in combinatie met de Amerikaanse koplampen het geheel af..


Volvo 760 GLE ExecutiveVolvo 760 GLE Executive [ Deze auto is auto te huur ]

Deze auto's hebben een bijzondere historie. De vorige eigenaar was namelijk niemand minder dan DDR-leider Honecker. Deze luxe limousines zijn 20 cm verlengd en waren voorzien van o.a. afluisterapparatuur. De wagens zijn in geweldige staat gerestaureerd. De originele Stasi kentekens en Oost-duitse nummerplaten zijn bij allen aanwezig. De auto's zijn voorzien van speciale 100-liter benzinetanks en een luxe radio.


Volvo 240 GL Grand LuxeVolvo 240 GL Grand Luxe

De 240 GL Grand Luxe was een extra luxe uitvoering van de 240 GL. Deze was o.a. standaard voorzien van metaallak, zwarte raampanelen aan de zijkant, gecompleteerd met zwarte striping, centrale deurvergrendeling en speciaal ontworpen lichtmetalen velgen.


Volvo 480 Turbo Aut PrototypeVolvo 480 Turbo Aut Prototype

Deze in nieuwstaat verkerende 480 heeft slechts 85 kilometer gereden. Het is een prototype ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. Het is de enige 480 met een Turbo motor i.c.m. een automaat. Ook de bumpers en verlichting zijn anders dan bij de normale versie.


Volvo 480 ESVolvo 480 ES

Deze prachtige zwarte 480 ES heeft van 1987 tot ca. 2000 zijn 51.100 km gereden in dienst van verschillende tandartsen in Duitsland. De auto is altijd goed onderhouden en dat is te merken. De auto is na meer dan 10 jaar stil te hebben gestaan in een Duitse garage in bezit gekomen van Swedish Collection. De auto is opgepoetst en voorzien van een zeer zeldzame originele Volvo bodykit, waar maar enkele exemplaren van gemaakt zijn. Deze zeer geliefde kit bestaat uit een gewijzigde voor- en achterbumper en zijskirts met delen op en onder de portieren. Het geeft de auto een sportievere look. De auto was al voorzien van een origineel Volvo kanteldak. Met zijn lage kilometerstand en bijzondere bodykit is deze auto een aanwinst voor de collectie.


Volvo 244 GL Volvo 244 GL "Jubileum editie 1927-1987"

In 1987 was de 240 in Zweden verkrijgbaar als optionele jubileumeditie voor het 60-jarig jubileum van Volvo. In Nederland is deze bijzondere versie nooit geleverd. Deze 244 GL is hiermee uitgerust. Het meest opvallende is de grijs met rode striping en de "1927-1987 60 years" logo’s op zijkant en achterklep en het luxueuze blauwe pluchen interieur. Deze 244 heeft slechts 1 eigenaar gehad en is na het jaarlijkse VROM-treffen in Gothenburg 2011 naar Nederland gekomen. Hij is verder voorzien van originele 16" Volvovelgen, originele verlaging voor en achter, RVS-uitlaat en diverse optie’s zoals elektrisch bedienbare ramen, alarm en buitentemperatuurmeter.


Volvo 480Volvo 480

Eind jaren '80 is deze 480 door Volvo Nederland aan ROC Midden-Nederland geschonken 'ter leering ende vermaak' van de studenten van deze autotechnische opleiding. Diverse delen van de auto zijn opengesneden zodat de achterliggende constructie goed te zien is. Zo kunnen dynamo, stoelconstructie, benzinetank, motor, dynamo, bumpers, luchtinlaat en deur- en veerconstructies goed bekeken worden.


Volvo 780 CoupéVolvo 780 Coupé

Deze origineel Nederlandse auto is één van de weinige in Nederland verkochte 780's. De auto kostte nieuw 165.000 gulden, een enorm bedrag voor die tijd. Er bestond ook geen optielijst want alles was standaard: airconditioning met climate control, schuifdak, lichtmetalen velgen, lederen interieur, elektrisch bedienbare en verwarmde stoelen en spiegels, elektrisch bedienbare ramen, zeer luxe radio-installatie, etc. Uiteraard verkeert de auto in topconditie.


Volvo 740 CLVolvo 740 CL

Deze unieke Volvo 740 lijkt sprekend op de 760 Mellberg cabriolet. Deze 740 is echter omgebouwd in Nederland, bij de firma Bomencentrum Nederland. Een standaard 740 is onthoofd en verstevigd, waardoor een 740 CL (Cabrio Luxe) als grap is ontstaan. Uniek aan de auto is dat er slechts 1 van in de wereld is en een van de weinige cabriolets met 4 deuren. Ook opvallend is de T5-R gele kleur. De auto heeft jaren dienst gedaan als rondleidersvoertuig, waarmee de klanten van BCN werden rondgereden.


Volvo 760 GLE LimousineVolvo 760 GLE Limousine

Een prachtige, statige wagen. Dat is wat je ziet als deze 760 GLE Limousine voor komt rijden. De met een 6-cylinder uitgeruste zwarte 760 is door Nilsson Special Vehicles verlengd. Nilsson is een carrosseriebouwer die in opdracht van Volvo deze GLE verlengd heeft met 1.10 meter. Hierdoor is achterin ruimte gekomen voor 2 extra opklapbankjes. Gezeten op deze bankjes kijkt men met het gezicht naar de luxueus geveerde achterbank. Wilt u met minder mensen comfortabel reizen dan klapt u de bankjes op zodat u met gestrekte benen achterin kunt zitten. De chauffeur van Swedish Collection brengt u veilig en comfortabel naar uw bestemming.


Volvo 340 SpecialVolvo 340 Special

De Volvo 340 werd in de jaren zeventig ontworpen door DAF, en kan daarmee gezien worden als de ‘Nederlandse’ Volvo. Hij was verkrijgbaar als 3-deurs (hatchback) en 5-deurs (sedan). Dit is een originele Nederlandse 343, in de Special uitvoering. Dit model heeft slechts 76.500 km gereden en vooral de brandweerrode lak is nog in topconditie. Deze 340 uit 1990 is er één uit de laatste serie. De 340 is nog tot 1990 geproduceerd.


Volvo 740 GLTVolvo 740 GLT

Deze in zeer goede staat verkerende 740 is uit België afkomstig. De GLT uitvoering, waar deze wagen mee is uitgevoerd is onder andere te onderscheiden door de halflederen zetels. Verder is de auto voorzien van een schuifdak. Verder zijn vele luxe opties aanwezig zoals stoelverwarming, elektrische ruitbediening en airconditioning. Aan de buitenzijde is de auto te herkennen aan de zwarte, geblokte grille en de grijze accenten rondom, die bij de luxe versies meestal in chroom zijn uitgevoerd.


Volvo 760 GLEVolvo 760 GLE [ Deze auto is auto te huur ]

Deze zwarte 760 GLE is jarenlang gebruikt door de Volvo fabriek om bekleding uit te testen. Hij is in Amerika gebruikt om te kijken of de bekleding verkleurde in de zon. Daarna is het interieur vernieuwd en is de auto verkocht aan SC. De auto heeft hierdoor een zeer lage kilometerstand en verkeert dan ook in absolute nieuwstaat. De auto is o.a. uitgerust met een zeer luxe radio-installatie en een schuifdak.


Volvo 780 CoupéVolvo 780 Coupé [ Deze auto is auto te huur ]

Deze zwarte 780 verkeert in perfecte conditie. De auto heeft jaren in de fabriek in Zweden gestaan als showmodel en is daarna verkocht aan Swedish Collection. De lage kilometerstand en de perfecte conditie waarin deze Zweeds-Italiaanse coupé verkeert is uniek. De auto ziet er uit alsof hij de fabriekshal net uit is gereden. Uiteraard is deze wagen voorzien van alle optie's zoals zwart lederen interieur, elektrisch bedienbare stoelen, ramen en schuifdak, cruise control.


Volvo 240 Super PolarVolvo 240 Super Polar

De 245 Super Polar is het meest luxueuze model van de 240 serie en werd destijds niet in Nederland geleverd. Deze laatste serie geproduceerde 240's werden o.a. standaard voorzien van lichtmetalen velgen, airconditioning, lederen interieur met verwarmde stoelen, elektrisch bedienbare ramen, elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels, koplampsproeiers met ruitenwissers , metallic lak, neerklapbare achterbank en roofrails. Kortom; een bijzonder luxe stationwagen.


Volvo 480 TurboVolvo 480 Turbo

Deze brandweerrode 480 turbo is al vanaf nieuw in bezit van Swedish Collection. De 480 is ontworpen door de designafdeling in Nederland en wordt zodoende wel de Nederlandse Volvo genoemd. De auto was in zijn tijd totaal anders dan de door Volvo gevoerde modellen. Deze 480 is geheel in SC-traditie in absolute topconditie.


Volvo 960Volvo 960

Deze prachtige grijze 960 is jarenlang van een gepensioneerde Duitse arts geweest. De arts heeft de auto in 1993 nieuw aangeschaft en voorzien van een originele Volvo spoiler en sportieve originele lichtmetalen velgen. Dit geeft de auto een sportiever uiterlijk. In het interieur vinden we de gebruikelijke luxe van de 960 terug, de zetels zijn voorzien van stemmig grijs pluche. Ook is de auto voorzien van originele getinte ramen en een schuif/kanteldak. De gepensioneerde Duitse arts heeft de auto altijd zeer goed onderhouden en heeft sindsdien slechts 38000 kilometer gereden. De auto verkeert van binnen en van buiten dan ook in nieuwstaat en past daarom uitstekend in de Swedish Collection.


Volvo / Huiskamp 940 GLE BegrafenisautoVolvo / Huiskamp 940 GLE Begrafenisauto

Volgens de papieren is deze verlengde Volvo een Huiskamp 940 GLE A T.D. Verlengd begrafenisauto. In basis is het echter een Volvo 940 die door Huiskamp als lijkwagen is omgebouwd. De auto heeft tussen Spanje en Nederland heen en weer gereden, wat de hoge kilometerstand van 744.000 km verklaard. Naast de standaard doodgraversaccessoires als zwart leder interieur en zwart vinyl dak heeft deze auto tevens een uitschuifbare lade voor lijkkisten en een bijzondere automatische versnellingsbak met een kruipversnelling om het rijden in rouwstoeten te vergemakkelijken.


Volvo 960 Executive 3.0 Aut. Level IVolvo 960 Executive 3.0 Aut. Level I [ Deze auto is auto te huur ]

De 960 Executive was een bijzondere versie van de 960. De 3 liter 6-in-lijn motor met 225 pk maakt van deze 15cm verlengde limousine een echte reiswagen. De in concoursstaat verkerende auto kreeg onlangs een nieuw interieur. Origineel was het interieur grijs maar nu is de gehele binnenkant gekleurd in bordeaux rood. Van de 960 Executive zijn er in Nederland nog geen handvol verkocht.


Volvo 960 Streched LimousineVolvo 960 Streched Limousine [ Deze auto is auto te huur ]

Deze 960 Streched Limousine is zeer zeldzaam. Er zijn er slechts enkele gebouwd bij Nilsson Karrosseriefabrik in Zweden. De auto is werkelijk in fantastische conditie. De totale lengte van de auto is 6,20 meter. Achterin zitten 2 banken tegenover elkaar. Tussen de bestuurder en de achterpassagiers zit een elektrische glas- en leerwand. Alle luxe optie's zijn uiteraard aanwezig. De 960 Streched is de enige in Nederland.


Volvo 850 BrandweerVolvo 850 Brandweer

Deze 850 in brandweeruitvoering is een uniek voertuig. De auto is in 2006 ingevoerd uit Duitsland en voorzien van een geavanceerd blussysteem; Fire Express. Dit nevelblussysteem bevond zich in de kofferruimte en is bedoeld om snel en effectief een brand te blussen. De pomp wordt hydraulisch aangedreven via de motor (bovenste nokkenas), vandaar de bobbel op de motorkap. Via hydraulische leidingen onder de auto wordt de bluspomp achterin de auto aangedreven. Hier bevind zich het geavanceerde blusssyteem met oa een 100 liter tank water, een kunstof tank met schuimmix en een slanghaspel. Deze 850 is veel ingezet als demonstratiewagen en bij een aantal brandweercorpsen tijdelijk in dienst geweest als Snel Interventie Voertuig. De auto is verder voorzien van schuif-/kanteldak, lederen bekleding, navigatiesysteem, zend- en ontvangstapparatuur en uiteraard blauwe verlichting en sirene.


Volvo 960 3.0i 24V Aut. AmbassadorVolvo 960 3.0i 24V Aut. Ambassador [ Deze auto is auto te huur ]

Deze prachtige zwarte 960 is een origineel Nederlandse auto. De auto is in 1995 naar Amerika verscheept om daar te functioneren als dienstwagen van de ambassadeur van Panama. Toen de ambassadeur echter weer in Den Haag gestationeerd werd is de auto weer terug in Nederland gekomen. Recent is de auto toegevoegd aan de Swedish Collection waar hij goed tot zijn recht komt tussen de andere statige en koninklijke Volvo's. Deze mooie 960 met de 3.0 liter zes-in-lijn motor is uitgevoerd in een zeer toepasselijke Ambassador uitvoering in de zeldzame zwart/zwart-combinatie. Dit betekent dat alle luxe aanwezig is; lederen interieur, stoelverwarming, elektrisch schuifdak, climate control, enzovoort.


Volvo S90 Executive 3.0 Aut. Level IIIVolvo S90 Executive 3.0 Aut. Level III

De S90 werd, in de meest luxueuze versies, geleverd met een drie liter zes-cylinder lijn motor met meer dan 200 pk. De topserie van de S90 (en 960), Executive, werd hier uiteraard eveneens mee uitgerust. De Executive onderscheid zich door zijn met vijftien centimeter verlengde carrosserie. De Executive –serie werd gevoerd in drie levels. Dit is de meest luxe versie; level 3. Hij is voorzien van alle denkbare luxe, waaronder uiteraard (verwarmde) lederen bekleding, automatische versnellingsbak, (auto-)elektrische bediening van ramen, luxe audiosysteem met apart bedienbare elektrische antenne. Maar ook met een dubbele airconditioning, welke vanaf de gescheiden elektrisch bedienbare stoelen achterin is te bedienen, elektrisch bedienbaar zonnescherm voor de achteruit, telefoon achterin en een koelkast in de middenconsole, die door de hele auto naar achteren doorloopt. Ook is de auto uitgerust met een elektrisch bedienbare achterklep. Van de S90 (960) Executive Level 3 zijn er slechts enkele geproduceerd. Dit in nieuwstaat verkerende exemplaar mag dan ook absoluut zeldzaam worden genoemd.


Volvo S90 RoyalVolvo S90 Royal

In lijn met de Volvo S90 ‘Executive Level II’ directielimousine vormt deze prachtige zilverkleurige ‘Level III’ de overtreffende trap. Afgezien van extra beenruimte dankzij de verlengde carrosserie en twee aparte achterfauteuils beschikt de Level III (ook wel ‘Royal’ genoemd) over separaat te bedienen audio en airco alsmede een ingebouwd ijskastje. Met een nieuwprijs van bijna 80.000 euro was deze S90 Royal zonder twijfel de meest luxueuze Volvo’s van de jaren ’90. Deze uit Frankrijk afkomstige S90 is met zijn verfijnde 6-cylinder motor met 205 pk nog steeds een erg prettige auto om (dagelijks) in te rijden.


Volvo S90 Executive 3.0 Aut. Level IIVolvo S90 Executive 3.0 Aut. Level II

Deze rechtsgestuurde S90 vindt zijn oorsprong in Engeland, waar hij door de Zweedse ambassadeur in London werd gebruikt. Nadat deze zijn loopbaan beëindigde kwam de auto via diverse tussenpersonen in de collectie van Swedish Collection. De opvallende paarse kleur wordt gecombineerd met een prachtig beige lederen interieur. Het speciale van de Executive versie is dat deze ten opzichte van de standaard versie met 15 cm verlengd is. Bijzonder aan de Level II versie is dat hij achterin in plaats van een bank voorzien is van twee aparte elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen. Verder is de auto natuurlijk voorzien van alle luxe die hoort bij een Executive uitvoering.


Volvo V90Volvo V90

Deze auto is in showroomconditie. De prachtige donkerblauwe metallic lak in combinatie met het beige leder met alcantara van het interieur maakt deze auto tot een plaatje. De V90 serie is slechts kort geproduceerd, dus veel van deze auto's zult u niet tegenkomen. Het interieur is voorzien van ECC, navigatiesysteem, hout inleg en alle denkbare luxes. Ook opmerkelijk is de extra zitrij in de achterbak waardoor deze auto een 7-zitter wordt.


Volvo C70 T4Volvo C70 T4

De prachtige Volvo cabriolet: de C70. Deze auto is uit Duitsland afkomstig en voorzien van alle opties zoals lichtmetalen velgen, automaat, woodline, elektrische linnen kap en een fantastische Dolby Surround installatie met 15 speakers.


Volvo S80 Limousine ConceptVolvo S80 Limousine Concept

Deze S80 limousine is een conceptversie gemaakt in opdracht van Volvo door Nilsson Special Vehicles. Aan de rechterkant lijkt deze auto levensecht. Aan de linkerkant, die volledig opengewerkt is, is echter goed te zien dat dit studieobject gemaakt is op een buizenframe en bestaat uit klei, aluminium en hout. Dit studiemodel is op vele beurzen gepresenteerd en heeft geleid tot een productiemodel waar enkele exemplaren van geproduceerd zijn. Motorkap, spiegels, kofferbak, en vele andere onderdelen zijn handgemaakt aangezien de definitieve vorm van de onderdelen van de normale S80 toendertijd nog niet beschikbaar waren.


Volvo S80 LimousineVolvo S80 Limousine [ Deze auto is auto te huur ]

Deze S80 Limousine is in 2002 speciaal gebouwd op bestelling voor een luxe verhuurbedrijf in Nederland door Nilsson in Zweden. Deze 4-deurs S80 Limousine (wielbasis 4.13 meter) is voornamelijk ingezet voor het vervoer van het Koninklijk huis. De 1860 kg zware auto reed dan op kenteken AA-110 en biedt plaats aan zeven passagiers en chauffeur. In 2002 kostte deze auto nieuw ruim 120.000 euro. Van binnen is de auto voorzien van alle luxe, met als opvallendste extra’s twee DVD-schermen, luxe geluidsinstallatie, beige lederen dubbele achterbank (passagiers kijken naar elkaar), elektrisch bedienbare lederen én glazen scheidingswand. Met de lage kilometerstand en zeer goed onderhouden verleden is de auto in absolute nieuwstaat.


Volvo C30 T5Volvo C30 T5

Deze nieuwe auto is wellicht een vreemde eend in de collectie van SC. Echter, de C30, de toekomstige klassieker hoort wel degelijk thuis in de Swedish Collection. De Swedish Collection bevat bijzondere (toekomstige) klassiekers met een bijzonder verhaal, een buitengewone staat of verhaal. De op de 480 en P1800 ES gebaseerde C30 hoort daarom ook zeker thuis in onze collectie. De auto zal de komende jaren ook niet gebruikt worden om de kilometerstand op 0 te houden. Tevens is deze parelmoerwitte C30 T5 uitgevoerd met alle luxe opties zoals 18" lichtmetalen velgen, een in Cosmos Silver gespoten bodykit en als klap op de vuurpijl een door Swedish Collection ontworpen interieur. Het totale interieur is gestoken in rood met zwart Connoly leder. Een exclusieve en mooie combinatie met de buitenkant van de auto.


Volvo cars