Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 850 Brandweer

Volvo 850 Brandweer

Deze 850 in brandweeruitvoering is een uniek voertuig. De auto is in 2006 ingevoerd uit Duitsland en voorzien van een geavanceerd blussysteem; Fire Express. Dit nevelblussysteem bevond zich in de kofferruimte en is bedoeld om snel en effectief een brand te blussen. De pomp wordt hydraulisch aangedreven via de motor (bovenste nokkenas), vandaar de bobbel op de motorkap. Via hydraulische leidingen onder de auto wordt de bluspomp achterin de auto aangedreven. Hier bevind zich het geavanceerde blusssyteem met oa een 100 liter tank water, een kunstof tank met schuimmix en een slanghaspel. Deze 850 is veel ingezet als demonstratiewagen en bij een aantal brandweercorpsen tijdelijk in dienst geweest als Snel Interventie Voertuig. De auto is verder voorzien van schuif-/kanteldak, lederen bekleding, navigatiesysteem, zend- en ontvangstapparatuur en uiteraard blauwe verlichting en sirene.

Type850 Brandweer
MerkVolvo
Bouwjaar1995
Motor2.5 5-cylinder 20v, 125 kW
Versnellingautomaat
Kleur ext.Rood, voorzien van striping
Kleur int.Zwart leder
HerkomstDuitsland
Volvo cars