Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo S90 Executive 3.0 Aut. Level III

Volvo S90 Executive 3.0 Aut. Level III

De S90 werd, in de meest luxueuze versies, geleverd met een drie liter zes-cylinder lijn motor met meer dan 200 pk. De topserie van de S90 (en 960), Executive, werd hier uiteraard eveneens mee uitgerust. De Executive onderscheid zich door zijn met vijftien centimeter verlengde carrosserie. De Executive –serie werd gevoerd in drie levels. Dit is de meest luxe versie; level 3. Hij is voorzien van alle denkbare luxe, waaronder uiteraard (verwarmde) lederen bekleding, automatische versnellingsbak, (auto-)elektrische bediening van ramen, luxe audiosysteem met apart bedienbare elektrische antenne. Maar ook met een dubbele airconditioning, welke vanaf de gescheiden elektrisch bedienbare stoelen achterin is te bedienen, elektrisch bedienbaar zonnescherm voor de achteruit, telefoon achterin en een koelkast in de middenconsole, die door de hele auto naar achteren doorloopt. Ook is de auto uitgerust met een elektrisch bedienbare achterklep. Van de S90 (960) Executive Level 3 zijn er slechts enkele geproduceerd. Dit in nieuwstaat verkerende exemplaar mag dan ook absoluut zeldzaam worden genoemd.

TypeS90 Executive 3.0 Aut. Level III
MerkVolvo
Bouwjaar1997
Motor3.0 6-cylinder, 150 kW
Versnellingautomaat
Kleur ext.Blauw
Kleur int.Grijs leder
HerkomstNederland
Volvo cars