Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 340 Special

Volvo 340 Special

De Volvo 340 werd in de jaren zeventig ontworpen door DAF, en kan daarmee gezien worden als de ‘Nederlandse’ Volvo. Hij was verkrijgbaar als 3-deurs (hatchback) en 5-deurs (sedan). Dit is een originele Nederlandse 343, in de Special uitvoering. Dit model heeft slechts 76.500 km gereden en vooral de brandweerrode lak is nog in topconditie. Deze 340 uit 1990 is er één uit de laatste serie. De 340 is nog tot 1990 geproduceerd.

Type340 Special
MerkVolvo
Bouwjaar1990
Motor1.4 4-cyl, 69 pk, 5v
Versnellinghandgeschakeld
Kleur ext.Rood
Kleur int.Grijze stof
HerkomstNederland
Volvo cars