Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
Swedish Collection is helaas niet voor publiek toegankelijk. Om u toch te laten genieten van onze bijzondere Volvo's staan wij jaarlijks op de Volvo Klassieker Beurs en houden wij jaarlijks een open dag waarbij de collectie overzichtelijk gepresenteerd wordt in samenwerking met Volvoforum. De datum hiervoor zal (indien gepland) ook via Volvoforum en deze site bekend worden gemaakt.

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 444 A  [ Deze auto is tevens auto te huur ] 

Volvo 444 A

Deze "Kattenrug" is er één van de eerste serie. Deze waren slechts in 1 kleur verkrijgbaar; zwart. De in perfecte staat verkerende 444 is de enige in Nederland in deze staat uit 1947. De originele bermlampen, de "S" van Zweden achterop en de zwarte aluminium "gangsterkaps" maken deze enig in zijn soort. Dit type auto was verder altijd voorzien van een gedeelde voor- en achterruit, bumpers uit 1 geheel, een originele buizenradio en uitklapbare richtingaanwijzers. Bijzonder zijn de spatbordspiegels die destijds niet standaard waren.

Type444 A
MerkVolvo
Bouwjaar1949
MotorB4B 40 pk
Versnelling3 bak, handgeschakeld
Kleur ext.Zwart
Kleur int.Groen/beige stof
HerkomstZweden
Volvo cars