Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 444 A  [ Deze auto is tevens auto te huur ] 

Volvo 444 A

Deze "Kattenrug" is er één van de eerste serie. Deze waren slechts in 1 kleur verkrijgbaar; zwart. De in perfecte staat verkerende 444 is de enige in Nederland in deze staat uit 1947. De originele bermlampen, de "S" van Zweden achterop en de zwarte aluminium "gangsterkaps" maken deze enig in zijn soort. Dit type auto was verder altijd voorzien van een gedeelde voor- en achterruit, bumpers uit 1 geheel, een originele buizenradio en uitklapbare richtingaanwijzers. Bijzonder zijn de spatbordspiegels die destijds niet standaard waren.

Type444 A
MerkVolvo
Bouwjaar1949
MotorB4B 40 pk
Versnelling3 bak, handgeschakeld
Kleur ext.Zwart
Kleur int.Groen/beige stof
HerkomstZweden
Volvo cars