Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 760 GLE Cabriolet "Mellberg"  [ Deze auto is tevens auto te huur ] 

Volvo 760 GLE Cabriolet

Deze zeer luxe en grote 760 cabriolet werd in 1983 in opdracht van Volvo Zweden door carrosseriebouwer Mellberg gebouwd. Dit prototype werd gemaakt om te kijken of het model succesvol zou kunnen zijn voor export naar Amerika. Van dit model werden er uiteindelijk slechts 2 (met de handgebouwde) exemplaren gemaakt. Deze 760 cabriolet "Mellberg" is de enige in Nederland en zeer uniek. De basis van het model is de vierdeurs sedan 760 GLE. Van de vier portieren werden er 2 gemaakt. De wielbasis is ongewijzigd gebleven. Tevens werden er diverse verstevigingen aangebracht en het vaste dak maakte plaats voor een elektrisch bedienbaar cabriodak. Om de prachtige lijn van de auto te behouden werd bij de raampartij de taillelijn van de originele 760 verhoogd. De originele BBS lichtmetalen velgen maken in combinatie met de Amerikaanse koplampen het geheel af..

Type760 GLE Cabriolet "Mellberg"
MerkVolvo
Bouwjaar1983
Motor2.8L 6 cylinder
VersnellingAutomaat met overdrive (elek.)
Kleur ext.Wit (Blauwe cabriokap)
Kleur int.Blauw pluche
HerkomstZweden
Volvo cars