Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 244 GL "Svart Edition"

Volvo 244 GL

Deze prachtige zwarte 244 vindt zijn oorsprong in de omgeving van het Zweedse Varberg, waar Swedish Collection dit mooie originele exemplaar kon bemachtigen. De 240 serie kent weinig zwarte modellen. Deze bijzondere, gelimiteerde uitvoering (alleen in Zweden verkocht als “Svart”) is speciaal voor de gelegenheid voorzien van een zwarte lak, zilverkleurige striping langs de gehele lengte van de auto, speciale lichtmetalen velgen en een grijskleurig turbo-look interieur. Daar de auto van de eerste eigenaar overgenomen is en deze altijd twee beschermhoezen over het complete interieur gedragen heeft ziet het interieur van deze auto er geweldig uit.

Type244 GL "Svart Edition"
MerkVolvo
Bouwjaar1980
Kilometer stand70.000
Motor2.3L 4 cylinder
Versnelling4 bak met overdrive (elektrisch)
Kleur ext.Zwart
Kleur int.Grijze stof (turbo interieur)
HerkomstZweden
Volvo cars