Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 480 Turbo

Volvo 480 Turbo

Deze brandweerrode 480 turbo is al vanaf nieuw in bezit van Swedish Collection. De 480 is ontworpen door de designafdeling in Nederland en wordt zodoende wel de Nederlandse Volvo genoemd. De auto was in zijn tijd totaal anders dan de door Volvo gevoerde modellen. Deze 480 is geheel in SC-traditie in absolute topconditie.

KentekenFG-RZ-76
Type480 Turbo
MerkVolvo
Bouwjaar1992
Kilometer stand78.000
Motor1.7 turbo
Versnelling5 bak, handgeschakeld
Kleur ext.Rood
Kleur int.Zwarte stof
HerkomstNederland
Volvo cars