Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo P445 11 M1 Ambulance

Volvo P445 11 M1 Ambulance

Een uniek stuk is deze Volvo 445; gebouwd in 1959 door Gripp Karrosserifabrik. Een 445 chassis werd verlengd, een extra deur (tov de “standaard” duett) werd gemonteerd en de auto is volledig ingericht tot ziekenwagen. De achterbank is in twee delen neerklapbaar, zodat de brancard in de auto past. De binnenkant is afgewerkt met aluminium om beschadiging te voorkomen. Aan de buitenzijde is de auto herkenbaar door de zwaailamp en extra knipperlichten op het dak, het zoeklicht op het dak en de extra antenne voor het gebruik van zenders. Op de voorbumper zijn verder extra lampen geplaatst en de auto is voorzien van sirene. Deze auto heeft vele jaren dienst gedaan in Zweden, waarna hij verkocht werd aan een vliegveld, waar hij de resterende jaren als bedrijfsambulance heeft dienstgedaan. De kilometrage van deze wagen is aantoonbaar 60.000 km. De wagen uniek, er zijn vermoedelijk nog maar enkele exemplaren overgebleven.

TypeP445 11 M1 Ambulance
MerkVolvo
Bouwjaar1959
Kilometer stand60.000
Motor1.6, 4-cyl, 44kW
Versnelling3 bak, handgeschakeld
Kleur ext.Wit
Kleur int.Rood
HerkomstZweden
Volvo cars