Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo S90 Executive 3.0 Aut. Level II

Volvo S90 Executive 3.0 Aut. Level II

Deze rechtsgestuurde S90 vindt zijn oorsprong in Engeland, waar hij door de Zweedse ambassadeur in London werd gebruikt. Nadat deze zijn loopbaan beëindigde kwam de auto via diverse tussenpersonen in de collectie van Swedish Collection. De opvallende paarse kleur wordt gecombineerd met een prachtig beige lederen interieur. Het speciale van de Executive versie is dat deze ten opzichte van de standaard versie met 15 cm verlengd is. Bijzonder aan de Level II versie is dat hij achterin in plaats van een bank voorzien is van twee aparte elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen. Verder is de auto natuurlijk voorzien van alle luxe die hoort bij een Executive uitvoering.

KentekenP619 SMJ
TypeS90 Executive 3.0 Aut. Level II
MerkVolvo
Bouwjaar1997
Motor3.0 6-cylinder, 150 kW
VersnellingAutomaat
Kleur ext.Paars, blueberry black pearl
Kleur int.Beige leder
HerkomstEngeland
Volvo cars