Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo S80 Limousine Concept

Volvo S80 Limousine Concept
Volvo S80 Limousine Concept

Deze S80 limousine is een conceptversie gemaakt in opdracht van Volvo door Nilsson Special Vehicles. Aan de rechterkant lijkt deze auto levensecht. Aan de linkerkant, die volledig opengewerkt is, is echter goed te zien dat dit studieobject gemaakt is op een buizenframe en bestaat uit klei, aluminium en hout. Dit studiemodel is op vele beurzen gepresenteerd en heeft geleid tot een productiemodel waar enkele exemplaren van geproduceerd zijn. Motorkap, spiegels, kofferbak, en vele andere onderdelen zijn handgemaakt aangezien de definitieve vorm van de onderdelen van de normale S80 toendertijd nog niet beschikbaar waren.

TypeS80 Limousine Concept
MerkVolvo
Bouwjaar2000 (Ca.)
Kleur ext.Zilvergrijs
HerkomstZweden
Volvo cars