Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo S80 Limousine  [ Deze auto is tevens auto te huur ] 

Volvo S80 Limousine

Deze S80 Limousine is in 2002 speciaal gebouwd op bestelling voor een luxe verhuurbedrijf in Nederland door Nilsson in Zweden. Deze 4-deurs S80 Limousine (wielbasis 4.13 meter) is voornamelijk ingezet voor het vervoer van het Koninklijk huis. De 1860 kg zware auto reed dan op kenteken AA-110 en biedt plaats aan zeven passagiers en chauffeur. In 2002 kostte deze auto nieuw ruim 120.000 euro. Van binnen is de auto voorzien van alle luxe, met als opvallendste extra’s twee DVD-schermen, luxe geluidsinstallatie, beige lederen dubbele achterbank (passagiers kijken naar elkaar), elektrisch bedienbare lederen én glazen scheidingswand. Met de lage kilometerstand en zeer goed onderhouden verleden is de auto in absolute nieuwstaat.

TypeS80 Limousine
MerkVolvo
Bouwjaar2002
Motor2.4 4-cyl, 170 pk
VersnellingAutomaat
Kleur ext.Donkerblauw metallic
Kleur int.Beige leder
HerkomstNederland
Volvo cars