Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 262 Coupe Nilsson Special

Volvo 262 Coupe Nilsson Special

Deze prachtige 262 is een bijzonder exemplaar. Eind jaren 70 liep het 262 model in het einde van zijn productie. Volvo wilde het model wellicht langer in productie houden, in een modernere versie. Aan karrosseriefabriek Nilsson werd gevraagd een facelift model voor de 262 te bouwen. Deze in 2 kleuren blauw uitgevoerde 262 is het resultaat. Er is een moderne voor- en achterkant ingebouwd, de strips zijn –evenals het kroontje- in zwart uitgevoerd. De strips op de c-stijl zijn zelfs compleet verdwenen. Modernere velgen maken het geheel compleet.

Type262 Coupe Nilsson Special
MerkVolvo
Bouwjaar1977
MotorV6
Versnelling4 bak, met elektrische overdrive, handgeschakeld
Kleur ext.Blauw Two-tone
Kleur int.Zwart leder
HerkomstZweden
Volvo cars