Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 760 GLE Executive  [ Deze auto is tevens auto te huur ] 

Volvo 760 GLE Executive

Deze auto's hebben een bijzondere historie. De vorige eigenaar was namelijk niemand minder dan DDR-leider Honecker. Deze luxe limousines zijn 20 cm verlengd en waren voorzien van o.a. afluisterapparatuur. De wagens zijn in geweldige staat gerestaureerd. De originele Stasi kentekens en Oost-duitse nummerplaten zijn bij allen aanwezig. De auto's zijn voorzien van speciale 100-liter benzinetanks en een luxe radio.

Type760 GLE Executive
MerkVolvo
Bouwjaar1984
Motor6 cylinder
VersnellingAutomaat
Kleur ext.Donkerblauw
Kleur int.Blauw pluche
HerkomstOost-Duitsland
Volvo cars