Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 444 AS

Volvo 444 AS

Deze duifgrijze (dufgrå) 444 verkeert in volledig originele staat. De 444 AS is het luxe model van de A-serie. Dit is o.a. te zien aan de rozetten op de bumpers, de luxere grill, chroomstrips en bekleding en de zwaluw op de motorkap. Tevens was het de eerste in serie gespoten auto in een andere kleur dan zwart. Leuke accessoires zijn de originele kachel en buizenradio. Tevens zit er op het dashboard een originele elektrische sigarettenautomaat met automatische aansteker. Van deze auto zijn nog slechts enkele exemplaren in de wereld.

KentekenE11130
Type444 AS
MerkVolvo
Bouwjaar1950
Kilometer stand51.000
MotorB4B 40 pk
Versnelling3 bak, handgeschakeld
Kleur ext.Duifgrijs
Kleur int.Beige stof
HerkomstZweden
Volvo cars