Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 142  [ Deze auto is tevens auto te huur ] 

Volvo 142

Deze in perfecte staat verkerende witte 142 is sinds 2002 in bezit van Swedish Collection. De wagen is in 2000 compleet gerestaureerd, het merendeel van de auto is echter origineel gebleven. Erg bijzonder is de voor die tijd typerende oranje binnenbekleding en de instelbare standkachel. In het koude Zweden een absolute must. Van tevoren kan je de standkachel instellen met een klok op het dashboard waarna de kachel met een eigen benzinemotortje de auto en motor begint te verwarmen. Verder vallen de optionele koplampwissers en de enorme aluminium bumpers op.

Type142
MerkVolvo
Bouwjaar1974
MotorB20 4 cylinder
Versnelling4 bak, handgeschakeld
Kleur ext.Wit
Kleur int.oranje stof
HerkomstZweden
Volvo cars