Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 544 F Sport  [ Deze auto is tevens auto te huur ] 

Volvo 544 F Sport

Deze prachtige crèmewitte sportieve 544 uit 1965 is een zeer mooie kattenrug. Hij is o.a. voorzien van stenenvangers voor de koplampen en extra lampen op de Amerikaanse bumpers. Met zijn brede velgen en sterke B18 motor met dubbele Weber carburateurs is hij zeer snel, 165 km/h haalt hij makkelijk, wat erg snel is voor een auto uit die tijd.

Type544 F Sport
MerkVolvo
Bouwjaar1965
MotorB18 90pk
Versnelling4 bak, handgeschakeld
Kleur ext.Wit
Kleur int.Rode stof / skai
HerkomstZweden
Volvo cars