Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 265 GLE Overdrive

Volvo 265 GLE Overdrive

Deze prachtige groene 265, de stationwagen met 6 cylinder motor is onder andere voorzien van Amerikaanse bumpers en koplampen. Deze grotere bumpers waren nodig om aan de strenge Amerikaanse veiligheidseisen te voldoen. De GLE uitvoering werd destijds veel in Amerika verkocht en was de meest luxueuze uitvoering die verkrijgbaar was. Van deze aparte auto zal er niet snel een tweede gevonden worden. Het is vanzelfsprekend dat deze prachtige statige wagen in absolute topstaat verkeert.

Type265 GLE Overdrive
MerkVolvo
Bouwjaar1980
Motor6 cylinder
Versnelling4 bak met overdrive
Kleur ext.Groen
Kleur int.Zwarte stof
HerkomstAmerika
Volvo cars