Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 740 CL

Volvo 740 CL

Deze unieke Volvo 740 lijkt sprekend op de 760 Mellberg cabriolet. Deze 740 is echter omgebouwd in Nederland, bij de firma Bomencentrum Nederland. Een standaard 740 is onthoofd en verstevigd, waardoor een 740 CL (Cabrio Luxe) als grap is ontstaan. Uniek aan de auto is dat er slechts 1 van in de wereld is en een van de weinige cabriolets met 4 deuren. Ook opvallend is de T5-R gele kleur. De auto heeft jaren dienst gedaan als rondleidersvoertuig, waarmee de klanten van BCN werden rondgereden.

KentekenTP-70-XL
Type740 CL
MerkVolvo
Bouwjaar1988 – 2000
Motor2.3 liter 4-cylinder
Versnelling5 bak, handgeschakeld
Kleur ext.Geel
Kleur int.Grijze stof
HerkomstNederland
Volvo cars