Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
Swedish Collection is helaas niet voor publiek toegankelijk. Om u toch te laten genieten van onze bijzondere Volvo's staan wij jaarlijks op de Volvo Klassieker Beurs en houden wij jaarlijks een open dag waarbij de collectie overzichtelijk gepresenteerd wordt in samenwerking met Volvoforum. De datum hiervoor zal (indien gepland) ook via Volvoforum en deze site bekend worden gemaakt.

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo / Huiskamp 940 GLE Begrafenisauto

Volvo / Huiskamp 940 GLE Begrafenisauto

Volgens de papieren is deze verlengde Volvo een Huiskamp 940 GLE A T.D. Verlengd begrafenisauto. In basis is het echter een Volvo 940 die door Huiskamp als lijkwagen is omgebouwd. De auto heeft tussen Spanje en Nederland heen en weer gereden, wat de hoge kilometerstand van 744.000 km verklaard. Naast de standaard doodgraversaccessoires als zwart leder interieur en zwart vinyl dak heeft deze auto tevens een uitschuifbare lade voor lijkkisten en een bijzondere automatische versnellingsbak met een kruipversnelling om het rijden in rouwstoeten te vergemakkelijken.

Type940 GLE Begrafenisauto
MerkVolvo / Huiskamp
Bouwjaar1994
Kilometer stand744.000
Motor6 cylinder turbo
VersnellingAutomaat met handgeschakelde mogelijkheid
Kleur ext.Zilvergrijs / zwart
Kleur int.Zwart
Brandstofdiesel
HerkomstNederland
Volvo cars