Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 144 De Luxe

Volvo 144 De Luxe

Deze 144 is een prachtig origineel exemplaar uit Zweden. Met een volledige onderhoudshistorie en slechts 2 eigenaren is deze auto mooi compleet. De originele Zweedse verzekeringsbadges in de grille vertellen tevens een schadevrij leven. Dankzij de zorg van zijn vorige eigenaars en een kilometrage van ongeveer 2000 km per jaar is deze auto in topconditie. De DL versie is aangekleed met ruitenwissers op de koplampen, extra grote verstralers op de bumpers, een prachtige radio en nog veel meer luxe optie’s. Bijzonder is verder dat deze auto donkerblauw is, want in de jaren ’70 waren lichte en kleurige auto’s zeer populair. Dit komt echter weer wel weer terug in het interieur; mooi helblauwe bekleding.

KentekenBBB 045
Type144 De Luxe
MerkVolvo
Bouwjaar1972
Motor2.0 4 cylinder, 60kW
Versnelling4 versnellingen, handgeschakeld
Kleur ext.Donkerblauw
Kleur int.Lichtblauwe stof met skai
HerkomstZweden
Volvo cars