Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 245 T  [ Deze auto is tevens auto te huur ] 

Volvo 245 T

De 245 T (Transfer) is gebouwd in een serie van circa 200 stuks. De auto werd met 90 cm verlengd en er werd een 3e zitrij met opklapbankjes gemonteerd. Normaliter wordt als uitgangspunt een sedan gebruikt, maar dit is één van de weinige verlengde combi's. Deze auto's werden indertijd o.a. gebruikt als taxi. De auto heeft tegenwoordig op de plaats van de klapzitjes een op maat gebouwde bar met zeer goede audio apparatuur. Deze auto is indertijd gebruikt door de Hongaarse regering.

Type245 T
MerkVolvo
Bouwjaar1980
Motor2.3L 4 cylinder
VersnellingAutomaat
Kleur ext.Blauw
Kleur int.Blauw pluche
HerkomstHongarije
Volvo cars