Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo S90 Royal

Volvo S90 Royal

In lijn met de Volvo S90 ‘Executive Level II’ directielimousine vormt deze prachtige zilverkleurige ‘Level III’ de overtreffende trap. Afgezien van extra beenruimte dankzij de verlengde carrosserie en twee aparte achterfauteuils beschikt de Level III (ook wel ‘Royal’ genoemd) over separaat te bedienen audio en airco alsmede een ingebouwd ijskastje. Met een nieuwprijs van bijna 80.000 euro was deze S90 Royal zonder twijfel de meest luxueuze Volvo’s van de jaren ’90. Deze uit Frankrijk afkomstige S90 is met zijn verfijnde 6-cylinder motor met 205 pk nog steeds een erg prettige auto om (dagelijks) in te rijden.

TypeS90 Royal
MerkVolvo
Bouwjaar1997
Motor3.0 6-cyl, 150 kW
VersnellingAutomaat
Kleur ext.Zilver
Kleur int.Grijs leder
HerkomstFrankrijk
Volvo cars