Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
Swedish Collection is helaas niet voor publiek toegankelijk. Om u toch te laten genieten van onze bijzondere Volvo's staan wij jaarlijks op de Volvo Klassieker Beurs en houden wij jaarlijks een open dag waarbij de collectie overzichtelijk gepresenteerd wordt in samenwerking met Volvoforum. De datum hiervoor zal (indien gepland) ook via Volvoforum en deze site bekend worden gemaakt.

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 480 ES

Volvo 480 ES

Deze prachtige zwarte 480 ES heeft van 1987 tot ca. 2000 zijn 51.100 km gereden in dienst van verschillende tandartsen in Duitsland. De auto is altijd goed onderhouden en dat is te merken. De auto is na meer dan 10 jaar stil te hebben gestaan in een Duitse garage in bezit gekomen van Swedish Collection. De auto is opgepoetst en voorzien van een zeer zeldzame originele Volvo bodykit, waar maar enkele exemplaren van gemaakt zijn. Deze zeer geliefde kit bestaat uit een gewijzigde voor- en achterbumper en zijskirts met delen op en onder de portieren. Het geeft de auto een sportievere look. De auto was al voorzien van een origineel Volvo kanteldak. Met zijn lage kilometerstand en bijzondere bodykit is deze auto een aanwinst voor de collectie.

Type480 ES
MerkVolvo
Bouwjaar1987
Motor1.7 4-cyl, 109 pk
Versnelling5-Bak Handgeschakeld
Kleur ext.Zwart
Kleur int.Zwarte stof, rode bies
HerkomstDuitsland
Volvo cars