Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 480 ES

Volvo 480 ES

Deze prachtige zwarte 480 ES heeft van 1987 tot ca. 2000 zijn 51.100 km gereden in dienst van verschillende tandartsen in Duitsland. De auto is altijd goed onderhouden en dat is te merken. De auto is na meer dan 10 jaar stil te hebben gestaan in een Duitse garage in bezit gekomen van Swedish Collection. De auto is opgepoetst en voorzien van een zeer zeldzame originele Volvo bodykit, waar maar enkele exemplaren van gemaakt zijn. Deze zeer geliefde kit bestaat uit een gewijzigde voor- en achterbumper en zijskirts met delen op en onder de portieren. Het geeft de auto een sportievere look. De auto was al voorzien van een origineel Volvo kanteldak. Met zijn lage kilometerstand en bijzondere bodykit is deze auto een aanwinst voor de collectie.

Type480 ES
MerkVolvo
Bouwjaar1987
Motor1.7 4-cyl, 109 pk
Versnelling5-Bak Handgeschakeld
Kleur ext.Zwart
Kleur int.Zwarte stof, rode bies
HerkomstDuitsland
Volvo cars