Winkelmandje (leeg)

De Collectie


Volvo swedish collection Privécollectie
Swedish Collection is een bijzondere privécollectie met inmiddels circa 85 bijzondere modellen. Wij willen u graag mee laten genieten van deze collectie en hebben o.a. daarom deze website samengesteld. Hieronder vindt u een groot deel van de Swedish Collection. Indien vermeld zijn de auto's te huur (altijd incl. chauffeur). Géén van de auto’s uit de collectie zijn te koop! Onze 'dubbele' exemplaren, bestemd voor verkoop, vindt u hier. Wilt u meer over de auto's lezen en genieten van unieke foto's? Kijk dan eens in onze webshop naar het door ons uitgegeven boek "FiftyFifty"
Bezoek
De bijzondere, omvangrijke Volvo verzameling van Swedish Collection in Baarn was tot voor kort zeer beperkt toegankelijk. Op veler verzoek hebben wij besloten om in 2019 de Swedish Collection 12 dagen open te stellen. Welkom op de SKOJ dagen!

Swedish Collection Collectie


Collectie > Volvo 262 Coupé

Volvo 262 Coupé

De 262 Coupé welke zijn kroontje ontleent aan het 50-jarig jubileum van Volvo is ontworpen door Bertone. Deze in perfecte staat verkerende auto heeft lange tijd in de fabriek in Zweden gestaan, tot hij in 1992 gekocht is door een toenmalig medewerker die de standaard 6 cylinder motor heeft vervangen door een krachtige gechipte 225 pk sterke Turbo Intercooler 4 cylinder. Tevens is de auto verlaagt en zijn de remmen aangepast. De velgen zijn breder en groter dan normaal. Verder zien we een Amerikaans front (lampen en grill) die erg goed past bij de uitstraling van de auto.

Kenteken36-DR-FH
Type262 Coupé
MerkVolvo
Bouwjaar1981
Kilometer stand12.500
Motor2.3 TIC
Versnelling4 bak met overdrive (elek.)
Kleur ext.Zwart
Kleur int.Zwart leer
HerkomstZweden
Volvo cars