Winkelmandje (leeg)

Boek Bomenhoroscoop


Boek Bomenhoroscoop

(Keltische) Bomenhoroscoop - Hans R. Blokzijl

Voor de Kelten (800 v. Chr. - Romeinse Tijd) was de boom een bemiddelaar tussen de aarde en de hemel; wortelend in de aarde reikte hij naar de hemel. Wouden waren toen nog niet ziek. Een boom was leven, gezondheid, heilig.

Dit boek is gebaseerd op de Zwitsers-Keltische boomcultuur. De Kelten kenden een kalender die afhankelijk van de stand van de zon en de maan gebaseerd was op 39 of 40 perioden, die weer correspondeerden met 21 verschillende bomen, elk met hun eigen specifieke kenmerken. Elke boom ‘regeerde’ een keer een dag of tien in het najaar en opnieuw een keer in het voorjaar. Vier bomen regeerden slechts één dag, maar waren daardoor ook extra belangrijk, de seizoenswisselaars: de eik, de berk, de beuk en de olijfboom. Er valt een kring te tekenen van de 21 heilige bomen, met de vier seizoenswisselaars die de cirkel in vieren delen, en de zeventien andere bomen die elk twee keer regeren en zo de cirkel rond maken.

Het Keltische natuurvolk aanbad niet alleen de bomen, maar geloofde ook heilig dat de eigenschappen van bomen terug te vinden waren in mensen.

In deze bomenhoroscoop vindt de lezer, geleid door geboortedata, eigenschappen van zichzelf en de mensen om hem heen zoals die al vele eeuwen geleden werden vastgelegd.
Daarnaast beschrijft de auteur de bomenhoroscoop van beroemde mensen in de wereld (Hitler was een esdoorn – eigenzinnig en op zichzelf verliefd – maar Ghandi was een
hazelaar – bescheiden en toch van grote invloed), en tenslotte geeft hij aan op welke gronden deze belangrijke bomen het beste gedijen.

top

Zoek in de bomencirkel uw geboortedatum op en daarmee de boom die u en uw leven bepaalt bent u een haagbeuk die graag vrede sticht, of een linde die altijd twijfelt? Een gulle appelboom die graag door het leven dartelt, een gevoelige vijgenboom zoals Anne Frank of een intelligente walnoot? De Keltische bomenhoroscoop verklaart wie u bent..

Aan de rechterzijde vindt u vier voorbeeldpagina's (pdf) >>

(met het balkje aan de rechterzijde kunt u verder naar beneden scrollen)

 

(Keltische) Bomenhoroscoop - Hans R. Blokzijl
ISBN 978-908516-220-9

 

Informatie
CodeBOBH
Maat20 x 12,5 cm, 96 pag.
Gewicht0.26 kg
Aantal

Prijs
Vanaf 1 stuks€ 12,95
Volvo cars